WÅ‚oskie tosty
Składniki:
Pieczywo tostowe graham (,np. PANO z Biedronki)- 2 kromki
Pomidor suszony- 15g ( 1 szt.)
Oliwki czarne- 15g (1 łyżka)
Rukola- ¼ garści
Pesto z bazylii- 10g (u mnie pesto Rana z Biedronki)
Szynka prosciutto Cotto- 1 plaster
Mozzarella light- (30 g) 2 plaster
Wykonanie:
1.Pieczywo posmarować pesto bazyliowym.
2.Ułożyć plasterek szynki, następnie plastry mozzarelli i drobno posiekane oliwki z pomidorami
suszonymi.
3.Na wierzchu ułożyć rukolę i przykryć drugą kromką pieczywa.
4.Tosty można wykonać w tosterze lub na patelni grillowej.
5.Podawać z sałatką pomidora, mozzarelli, bazylii/rukoli i oliwek. Wszystko skropić łyżeczką
oliwy (można wybrać smakową- bazylia, chili).
Makroskładniki:
Kalorie:297 kcal; białko:18g; tłuszcze: 10g; węglowodany: 31,2g
Nie martwice się, w tym tygodniu wrzucę też przepis na pieczoną owsiankę
.
Ja sercem jestem jednak przy toście jako zwolenniczka śniadań na słono.